U-Floor PVC Vloeren Logo

Jaren 30 woning

Over dit project

De vloer is perfect geïsoleerd, de vloerverwarming staat te popelen om te verwarmen en het enige wat nog rest is het uitkiezen van een mooie vloer! PVC vloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming vanwege hun geleidende werking. Daarnaast zijn ze geluiddempend, onderhoudsvrij en 100% waterbestendig. Win win win dus. Er is alleen één nadeel en dat is dat ik echt hout zo ontzettend mooi vind qua structuur.. We hebben een hoop stalen van PVC vloeren van verschillende bedrijven in huis gehad en die konden vaak na één blik erop meteen de prullenbak in, zo super nep waren ze. Tot ik de showroom van U-Floor binnenliep. Zij verkopen PVC vloeren met realistische houtstructuur en al snel had ik vijf favorieten waaruit ik amper kon kiezen. Van visgraat tot rechte stroken. Allemaal in mooie natuurlijke houttinten met een structuur die amper te onderscheiden is van echt hout. De eigenaar Jamal denkt onwijs fijn met je mee en naar wens kun je een sample uit de showroom mee naar huis nemen. En dan niet zo’n miezerige sample van vijf bij vijf centimeter, maar een grote plaat die je in je nieuwe woning kunt leggen voor een écht goede sfeerimpressie. Enfin, dat maakte onze keuze alleen nog maar lastiger want ze stonden alle drie fantastisch. Mijn droom was om een luxe, restaurantachtige sfeer creëren in huis. Daarom ging mijn voorkeur uit naar een donkere vloer. Echter geeft een lichte vloer weer meer ruimte.. Ik ben niet zo’n twijfelaar (sterker nog, ik ben érg goed in snel knopen doorhakken) maar dit vond ik een lastige! Helemaal omdat jullie op Instagram massaal stemden voor de lichte vloer. Ik belde Jamal van U-Floor weer voor de tiende keer om te overleggen en ik ben nog elke dag dankbaar voor hun enorme flexibiliteit. Uiteindelijk zijn we toch eigenwijs voor de donkere PVC vloer gegaan en dat is de allerbeste keuze óóit geweest. Ik vind het zó ontzettend sfeervol, warm en mooi. En het maakt allesbehalve minder ruimtelijk. Wij hebben Spigato Estino Brown van Ambient in visgraat motief! Met hoge plinten in RAL-kleur 9010.

Lees hier het volledige artikel: https://beaufood.nl/houten-vloer-jaren-30-woning-vervangen/ 

Dé tip voor natuurlijke PVC vloeren

Zoals jullie wellicht hebben gezien op Instagram tijdens mijn hele verbouw journey was het een race tegen de klok. We hebben letterlijk dag en nacht geknald en we hadden zo’n extreem strakke planning dat er bijna niet tegenop te werken was. Zo kwam onder andere het storten van de beton en,- cementdekvloer heel nauw, omdat deze op tijd droog moest zijn voor de egaline laag. Met egaline egaliseer je de vloer en dit is nodig om de PVC vloer te leggen/plakken. En het was van groot belang dat de vloer er op tijd in lag omdat de keuken zou worden geplaatst! And soooo on. Als iets ook maar één dag later zou zijn, zouden we letterlijk direct de zeik in gaan. Naast de keuze uit mooie natuurlijke PVC vloeren was dit ook echt een voordeel van U-Floor. De mannen zijn mega flexibel en hebben het voor elkaar gekregen om alles op tijd af te krijgen. Ze hebben de vloer geëgaliseerd en nadat deze gedroogd was hebben ze de PVC vloeren gelegd. In de woonkamer, woonkeuken, de gangen (beneden en boven) en de slaapkamers. Een voorwaarde voor het leggen van een PVC vloer, is dat de ondergrond helemaal egaal moet zijn. Dat was beneden het geval vanwege de nieuwe betonvloer, maar in de slaapkamers lag de originele vloer er nog. Daarom hebben we de vloeren op de eerste verdieping (de gang en de slaapkamers) bedekt met osb platen. Daarna kon alles worden gelegaliseerd met egaline en nadat dit gedroogd was kon ook hier de PVC vloer op worden gelegd. En ineens was ons bouwval veranderd in een huis.. Bizar hoe af het meteen oogt als de vloer gelegd is! De zolder is as we speak nog in oude staat. Deze willen we eind dit jaar aanpakken. Onze zolder heeft al wel een nieuwe indeling. Voorheen bestond de bovenste verdieping uit een wasruimte en drie slaapkamers en deze hebben we omgebouwd naar één gigantische slaapkamer met daarnaast een wasruimte en tweede open ruimte voor berging of een werkplek oid. Ook op deze verdieping gaan we voor dezelfde donkere visgraat PVC vloer van U-Floor.

Informatie

Client

Bo

Datum

13 mei 2024

Locatie

Utrecht

U-Floor PVC Vloeren Logo

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen een offerte kan aanvragen in 60 seconden tijd? En dat alles volledig kosteloos!

Wilt u een gratis offerte ontvangen?

PVC Vloeren - UFloor