Blog

Woonstijl: Modern

Woonstijl modern

Een modern interieur is simpel, licht en strak. Voor wie van veel kleur en accessoires houdt is de moderne woonstijl waarschijnlijk niet geschikt: een modern interieur is eenvoudig, rustig en minimalistisch.

Neutrale kleuren in een moderne woonstijl

Het minimalistische en rustige karakter van deze woonstijl verraadt het al een beetje: de kleuren die bij deze woonstijl passen zijn niet erg uitgesproken. Neutrale kleuren als zwart, wit, grijs en bruin zorgen voor een rustige basis voor de rest van het interieur.

Contrast is iets dat je in een modern interieur veel ziet en een volledig zwart wit interieur is dan ook een veelgebruikte kleurencombinatie. Ook kun je ervoor kiezen om met een neutrale basis en een accentkleuren te werken. Zo staan rood en okergeel bijvoorbeeld prachtig bij een verder neutraal interieur.

Grote meubels in een moderne woonstijl

In een modern interieur wordt veel gebruik gemaakt van rechte lijnen en geometrische vormen en dit zie je ook terug in het meubilair. Het formaat van de meubels is daarnaast ook niet onbelangrijk. In een modern interieur wordt gebruik gemaakt van grote statement meubels in plaats van meerdere kleine meubels. Dus denk aan een grote bank, een grote eettafel en een groot vloerkleed met verder weinig tierelantijnen.

Het is bij de meubels van een modern interieur belangrijk dat ze passen bij de vormen van de ruimte. De ruimte van een modern interieur bestaat meestal uit rechte lijnen. Om het geheel wat meer karakter te geven kan er bij het meubilair juist voor ronde vormen worden gekozen.

Materialen bij een moderne woonstijl

De materialen die we veel zien in een modern interieur zijn RVS, glas, leer, metaal, chroom en kunststof. Ook hout staat prachtig bij deze woonstijl, alleen is het hierbij belangrijk dat het hout niet te ruig oogt en bijvoorbeeld niet te veel knoesten heeft.

Om ervoor te zorgen dat het geheel niet te onpersoonlijk wordt kun je zachtere materialen aan het interieur toevoegen, zoals een wollen kleed en linnen gordijnen.

Welke vloeren passen bij een modern interieur ?

Bekijk alle moderne PVC-vloeren

Lees verder