Blog

Trendkleuren 2021

Trendkleuren 2021

Naast het kiezen van een vloer is de kleur van je muren een van de belangrijkste keuzes die je maakt in je interieur. En hoewel het natuurlijk het belangrijkste is dat je kiest voor een kleur waar jij van houdt is het toch altijd leuk om te weten wat de kleurtrends van dit moment zijn. Wij zetten in deze blog de kleurtrends van 2021 voor je op een rijtje.

Nieuwe neutralen trendkleuren

We hebben een onrustig jaar achter de rug waarin we meer dan gemiddeld thuis zijn geweest. Het is dan ook niet zo gek dat we behoefte hebben aan een rustig en gezellig interieur waarin we ons veilig en geborgen voelen. Qua basiskleuren betekent dit dat de neutrale kleuren die we zien dit jaar een warme in plaats van een koele ondertoon hebben.

Neutrale kleuren zien we dit jaar sowieso veel terug. Ook de kleur van het jaar van Flexa (Brave Ground) is een warme, neutrale kleur die rust geeft aan je interieur. Felle kleuren die er uit knallen zien we dit jaar echt een stuk minder.

Een nieuwe trendkleur: Aardetinten

In het verlengde van de warme neutrale kleuren zien we in 2021 een heleboel aardetinten. Aardetinten zijn kleuren die zijn geïnspireerd door de natuur zoals oker, terracotta, donker oranje, taupe en bruin. Vooral kleuren als roest en terracotta gaan we dit jaar heel veel zien. Aardetinten passen binnen alle woonstijlen en zijn ook nog eens makkelijk met elkaar te combineren.

Trendkleur groen

Groen is al een paar jaar een kleur die we in veel interieurs zien, van urban jungles met veel planten tot verf op de muur in donkere, blauwgroene tinten. Een rustgevende kleur is groen, dat staat voor de natuur, balans en rust. Dit jaar is groen nog steeds een belangrijke trendkleur, alleen zijn het net andere tinten groen. In 2021 zien we groen vooral terug in natuurlijke tinten als mosgroen en olijfgroen.

Trendkleur blauw

Een andere trendkleur die we dit jaar gaan zien is de kleur blauw. De kleur blauw is een van de meest rustgevende kleuren die je in je interieur kunt gebruiken. Blauw kan zelfs de bloeddruk en de hartslag verlagen! De tint die we dit jaar vooral gaan zien is een diepe, inktblauwe kleur die je niet alleen kunt gebruiken voor de muur, maar ook voor je meubels.

Lees verder