Blog

Mat zwart in je interieur

Mat zwart interieur

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: mat zwart in het interieur. En dat snappen wij wel! Zwart is gedurfd, maar geeft je huis direct karakter en is tegelijkertijd chique, stoer en tijdloos. In deze blog vertellen we je hoe je zwart in je interieur kunt toepassen en welke vloeren het beste passen bij mat zwarte accenten.

Mat zwarte muren

De meest opvallende en gewaagde optie als je kiest voor zwart is het verven van een zwarte muur. Een zwarte muur klinkt misschien somber of heel extreem, maar dat valt heel erg mee! Zwart blijft tenslotte een neutrale kleur. Een zwarte muur is niet alleen makkelijk te combineren met andere kleuren, maar zorgt er ook voor dat andere kleuren er echt uit knallen. We raden je wel aan om niet een hele kamer zwart te verven – dat wordt echt te donker. Maar één zwarte muur in een kamer geeft een heel luxe en stoer effect.

Mat zwarte stalen deuren

Een onmiskenbare trend op dit moment: zwarte stalen deuren. Stalen deuren passen in elke woonstijl, van landelijk tot industrieel en geven elk interieur een moderne uitstraling. Het grote voordeel van stalen deuren is dat ze door het gebruik van glas veel meer licht toelaten in het interieur dan traditionele dichte deuren en een ruimtelijk effect geeft. De deuren kunnen gebruikt worden als deur naar bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer, maar kunnen ook heel mooi worden ingezet voor ensuite deuren.

Mat zwarte trapleuning

Ook in het trappenhuis kun je mat zwart prima integreren. Een mat zwarte trapleuning geeft je trap net even iets extra’s en staat echt prachtig bij een PVC trap met houtlook.

Mat zwarte accessoires

Vind je mat zwart wel mooi maar wil je er iets subtieler mee aan de slag? Dan kun je kiezen voor mat zwarte accessoires in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafel van mat zwart staal, of kies voor zwarte kussens voor op de bank. Ook kun je voor zwart gaan in de kunst die je aan de muur hangt. Zo heb je het dramatische effect van mat zwart, zonder al te drastische veranderingen te maken in je huis.

Lees verder