Blog

De voor en nadelen van een gietvloer

De voor en nadelen van een gietvloer

Een gietvloer is prachtig. Maar veel mensen vragen zich af wat precies de voor- en nadelen zijn van zo’n vloer. De voor- en nadelen zetten het in deze blog voor je op een rijtje.

De voordelen van een gietvloer

Lange levensduur

Een van de grote voordelen van een gietvloer is zijn lange levensduur. Een gietvloer slijt veel minder snel dan bijvoorbeeld een laminaatvloer en verkleurt ook veel minder snel. Laminaat wordt na een jaar of vijf al een stuk minder mooi, maar een gietvloer kan tot wel 20 jaar meegaan als hij goed wordt onderhouden.

Waterdicht

Een gietvloer is totaal waterdicht. Dit is handig als je kinderen in huis hebt, maar het betekent ook dat je een gietvloer in elke ruimte van het huis kunt plaatsen. Zelfs in de badkamer en de keuken! Zo kun je de vloer op de hele verdieping laten doorlopen, waardoor je direct eenheid in huis creëert.

Makkelijk schoon te houden

Omdat een gietvloer zo egaal is, is hij heel makkelijk schoon te houden. Lastige vlekken zoals water en vet veeg je er gemakkelijk met een doekje vanaf. Het is echter wel belangrijk dat je de vloer goed onderhoud met de juiste reinigingsmiddelen.

Geluiddempend

Waar je bij een houten vloer elke stap van een gezinslid kunt horen, is een gietvloer ideaal voor iedereen die houdt van wat meer stilte in huis. Zelfs bij intensief gebruik zorgt een gietvloer voor minder geluidsoverlast in huis.

Warmte

Een gietvloer houdt warmte vast en is heerlijk als je niet van koude voeten houdt. Wil je het nog iets warmer? Geen probleem! Een gietvloer combineert heel goed met vloerverwarming.

Vraag een offerte aan

De nadelen van een gietvloer

Krasgevoelig

Een nadeel van een gietvloer is dat een gietvloer krasgevoelig is. Je kunt krassen op een gietvloer voorkomen door viltjes onder je meubels te plaatsen en meubels niet over de vloer te schuiven. Ook kun je kiezen voor een beschermende toplaag, waardoor de vloer een stuk minder krasgevoelig wordt.

Hoge aanbrengtijd

Het plaatsen van een gietvloer neemt een aantal dagen in beslag. Je kunt tijdens deze dagen je woning niet betreden. Het voordeel is wel dat de vloer vervolgens ontzettend lang meegaat, wat het wachten het zeker waard maakt!

Oogt snel vies

Net als bij parket of laminaat zie je bij een gietvloer snel vuil op de vloer liggen. Gelukkig is een gietvloer erg makkelijk te reinigen waardoor je hier niet veel last van hoeft te ondervinden.

Lees verder